30 Haziran 2014 Pazartesi

Somun Civata Sabitleme...


Motosiklet kullanıcıları için vibrasyondan ötürü civata veya somunların gevşeyip düşmesi her zaman olası birşeydir. Motosikletler üretim aşamasındayken önem arz eden ve gevşeyip düşmesinin sıkıntı yaratabileceği bir çok somun ve civata sıvı sabitleyiciler ile yerine sabitlenerek son kullanıcısına ulaştırılmaktadır. Motosiklete zaman içerisinde çeşitli bakımlar yapılırken bu somun ve civatalar sökülüp tekrar yerine takılmaktadır ve doğal olarak sıvı sabitleyici etkisini kaybettiği için vibrasyondan ötürü bu somun ve civatalar gevşeyip düşebilmekte ve kullanıcıyı sıkıntıya sokabilmektedir.



Sıvı civata sabitleyicilerin yanısıra RONDELA denilen ve kullanılan civataya uygun ölçüde kullanılması gereken sabitleyiciler ve ayrıca FİBERLİ SOMUN denilen vibrasyondan ötürü gevşemeyen sabitleyicilerde Mevcuttur. Sıvı sabitleyicinin avantajı her boy ve ölçüdeki civata ve somuna rahatlıkla uygulanabilir olmasıdır. RONDELA ve FİBERLİ SOMUN ise kullancılacak Civataya uygun boyutta olmalıdır.

RONDELA

FİBERLİ SOMUN


SIVI SABİTLEYİCİ





SIVI SABİTLEYİCİ İÇİN GÜZEL BİR VİDEO




Sıvı sabitleyici her motosiklet kullanıcısının yanında bulundurması gereken önemli bir materyaldir, boyut olarak küçük ama işlev olarak büyük olması sizi ummadığınız yerde büyük sıkıntılardan kurtaracaktır. Bir başka yazıda görüşmek üzere hoşçakalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder